Energieffektivisering i fastigheter

Med energieffektivisering tar vi första steget. För att få en hållbar värld behöver vi alla titta igenom hur vi förbrukar energi. När vi går in för besparing i det lilla ger det resultat i det stora. Genom att omvandla befintlig energi eller utföra en energieffektivisering av den på ett genomtänkt sätt kan vi se till att energin tas tillvara på bästa möjliga vis. Det kan ge ett mycket bra resultat i alla möjliga riktningar.

Framför allt gynnar det både användare, producenter och slutkonsumenter. Vi tar de första stegen för hållbarhet som gör att vi stolta kan lämna resultaten vidare till kommande generationer. Genom att anpassa och energieffektivisera startar vi något som kan följas upp och utvecklas vidare.

En energieffektivisering som heter duga

Det är dags att ta en titt på hur man kan rikta in arbetet med energieffektivisering. Det kan ske i mindre skala eller i större. Till mindre områden räknas till exempel energibesparande åtgärder vid arbete med hus, byggnader, fastigheter, kontor, hyreshus och fabriker med mera. Där riktar man in sig på isolering, fönsterbyte, värmeväxlare, thermo-skyddande färg, övergång till LED- och lågenergilampor, rörelsevakt och skymningsrelä.

När det gäller större skala pratar vi i första hand om fjärrvärme, fjärrkyla och kollektivtrafik. Genom strukturerad samverkan mellan olika aktörer som rör, ventilation, el och vatten skapas energieffektivisering på ett hållbart sätt. Det är där vi kommer in i bilden.

Vi visar vägen

Det är vårt jobb att visa vägen och se till att det blir ett nöje att kunna skörda frukterna av en bra investering. Dels ur redan nämnt hållbarhetsperspektiv, dels här och nu. För plånbok och den lilla människans välbefinnande, likväl som för ett större företag och samhället i stort. Vi ser till att effektivt göra det vi kan bäst, det vill säga energieffektivisering. Tillsammans med er gör vi skillnad och ser till att ekonomi, energi och jordens resurser tas tillvara på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Vi välkomnar alla att vara med oss på vägen mot ett samhälle med effektivt använd energi, nu och i framtiden. Vi kan vårt jobb och är stolta över det.